U svakodnevnom radu, normalna stvar je da se napravi greška - pogrešno se otkuca slovo, reč, pasus ili se utvrdi da nešto u tekstu nije onako kako ste zamislili te je potrebno izvršiti promene. Bez obzira koliko grešaka napravite i da li ste pogrešili deo teksta, važno je da znate da se svaka greška može brzo i lako ispraviti.

Ukoliko prilikom kucanja uočite da ste prethodno otkucano slovo pogrešili, pritisnite taster BACKSPACE i on će obrisati pogrešno ukucano slovo. Ukoliko kasnije primetite grešku, korišćenjem miša ili upotrebom tastera sa strelicama, dovedete kursor iza ili ispred pogrešnog ukucanog slova ili reči i pritisnite taster BACKSPACE ili DEL (u zavisnosti da li je greška ispred ili iza kursora) i držite tastere dok ne obrišete slovo ili reč a zatim ukucajte ispravno slovo ili reč.

NAPOMENA: Ukoliko prilikom ukucavanja novog teksta ili slova primetite da se brišu napred ukucana slova koja su ispravna, tada pritisnite taster INSERT i ovo će da prestane. Indikator ove pojave se nalazi u dnu ekrana i ima oznaku OVER ( od reči overwrite).

Ukoliko ste pogrešili ceo red ili pasus, možete ih obrisati na isti način ali postoji i lakši način da to učinite.

Jednostavno роmоću miša dovedite kursor do mesta odakle počinje (ili se završava) neželjeni tekst, pritisnite levi taster miša i lagano prelazite preko neželjenog teksta koji će se zacrnjivati. Kada dodete do kraja, pustite levi taster miša i pritisnite taster DELETE i zacrnjeni deo teksta će biti izbrisan. Ovaj postupak se zove selektovanje i brisanje teksta i njega ćete koristiti vrlo često kod formatiranja teksta. Drugi način za selektovanje teksta je da postavite kursor kod određenog dela teksta, pritisnete taster SHIFT i роmоću strelica markirate tekst. Ovo je posebna olakšica ukoliko trebate da markirate tekst koji je vrlo dugačak (ide ispod ekrana) a potrebno je da to precizno uradite.

Na liniji alata (u vrhu ekrana) nalaze se strelica koja pokazuje unazad (undo) i njena je svrha ako našto pogrešite da se njenim pritiskom vratite u prethodno stanje. Tako da ukoliko se pokajte što ste nešto obrisali, pritisnite tu strelicu i tekst ćе biti ponovo vraćen.